Blog

23 mei 2018

AVG (GDPR) kent 6 grondslagen

Om persoonsgegevens te mogen verwerken, moet je gebruik kunnen maken van een van deze grondslagen.

Kan dat niet, dan mag je ook de persoonsgegevens niet verwerken. Soms kun je zelfs uit meerdere grondslagen kiezen.

Iene miene mutte doen is dan niet zo verstandig. Hoe bepaal je dan wel de juiste grondslag?

Lees hier verder:
© Charlotte’s Law

Of doe de AVG Scan!


23 februari 2018

Iris Apfel

Wat een bron van inspiratie! Iris Apfel. Een grand dame, geboren in 1921, met haar totaal eigen smaak!

“Ik hou niet van mooi, dat maakt je minder interessant, zeker als je ouder wordt”.

Wat nou less is more? Wat het 96-jarige stijlicoon Iris Apfel betreft is het juist: ‘more is more and less is a bore’. En daar zijn haar knuffeldieren (of, zoals ze zelf liefkozend zegt, ‘my animals’) het wel mee eens. Die lenen namelijk zo nu en dan haar sieraden en worden jaloers als hun baasje, madame Apfel, niets voor hen meeneemt. Zo vertelt ze allemaal in een interview met Ari Seth – het brein achter het Advanced Style-blog – dat onderdeel is van de documentaire die regisseur Albert Maysles aan het maken is over het leven van Apfel.

Eerder mochten we al smullen van de trailer rondom deze docu welke je op Netflix kan vinden. Ga er even goed voor zitten, want zoals Iris Apfel, zo zijn er maar weinig.

15 januari 2018

BLUE MONDAY: 5 tips om deze dag te overleven

Blue Monday is de naam, gegeven aan de datum voor de deprimerendste dag van het jaar. In 2018 is dat maandag 15 januari. ‘Blue Monday’ valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari.

De term is afgeleid van het Engelse begrip “feeling blue” (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band en een blauwe vlag lieten bij thuiskomst duidelijk zien dat men de “blues” had, in de rouw was.

Hoe kom je deze dag het beste door? 5 tips:

Vul je hoofd met positieve gedachten Bedenk iets waar je spontaan gelukkig van wordt en voer dit vrolijke idee uit. Een babbeltje bij de koffie-automaat op je werk? Een avondje in je luie stoel met een goed boek? Houd iets in je hoofd om naar uit te kijken na je werk. Zo overleef je ook deze Blue Monday.

Kattenfilmpjes to the rescue! Wat maakt je altijd aan het lachen? Zelfs wanneer je je niet fijn voelt? Juist, ja: kattenfilmpjes! Voel je je even down? Of heb je even geen zin in die stapel dossiers voor je neus? Neem een korte pauze en zet een hilarisch kattenfilmpje op. Doet wonderen!

Boek vandaag je zomervakantie al Het vooruitzicht op een lange, zonnige vakantie geeft je energie. De reissector speelt daar handig op in en het is hét moment om goede deals te sluiten. Denk aan vroegboekkortingen, vliegtuigtickets voor de halve prijs of een aantrekkelijk all-in arrangement. Vandaag is het moment om je zomervakantie vast te leggen. Nog wat vroeg? Ga dan op zoek naar leuke plekjes om naartoe te gaan: een parelwit strand, een indrukwekkende gletsjer of een historisch monument. Is dat een glimlach op je gezicht?

Fake een lachbui en krijg de slappe lach Sneak even je kantoor uit en ga naar de toiletten. Daar vind je vast wel een spiegel. Neem plaats voor de spiegel en begin als een gek te lachen. Misschien klinkt het in het begin een beetje geforceerd, maar al snel volgt je spontane lach. Tijdens je lachbui maakt je lichaam een bepaalde stof aan waardoor je je beter voelt. Je collega die net de wc binnenkomt, zal misschien even raar opkijken. Maar met een beetje uitleg zal hij/zij je snel begrijpen.

Laat je werk je werk Laat je werkgedachten op kantoor wanneer je de kantoordeur achter je dichttrekt. Nog even een mailtje beantwoorden in de trein? Vergeet het maar! Of nog snel één telefoontje met je collega over een dossier? No way! Maak voor je vertrekt nog een to-do list om dit makkelijker te maken. Zo kun je de volgende dag meteen met je taken aan de slag. Maar voor vandaag is het genoeg geweest. Jij gaat lekker naar huis om te genieten van je avond!